Publiken

BEMÖTANDE/PUBLIKARBETE

Hur bemöter du de yngre biobesökarna? Tänk på att inte bara kommunicera med föräldrarna, utan se och samtala med barnen. Hälsa välkomna innan filmen och berätta hur det går till på biograf är också en insats värd att göra.

Filmtips
På vår hemsida hittar du kontaktvägar och länkar till distributörer som erbjuder barn- och ungdomsfilm. Det är också viktigt att lyssna av den yngre publiken, familjernas filmsmak är viktiga inspel för din filmsättning. Visa film från andra länder än Sverige och de engelskspråkiga länderna för att vidga perspektiven hos din biopublik.

Marknadsföring – Merch kring filmen
Många barnfilmer resulterar i produkter av olika slag. Fråga distributören vad de har kopplat till en specifik titel, eller titta vad som finns i handeln. Kan vara saker till lokala tävlingar eller give-aways på plats eller i era sociala kanaler.

Trailers
Glöm inte visa trailers för kommande barnfilmer innan filmstart på alla filmer mot målgruppen. Finns inget som säljer en biofilm så mycket som en trailer för en kommande film på just bioduken.

Diplom – sett min första film
Skapa er biografs egna diplom för förstagångsbesökaren. Diplom brukar hänga länge på väggen i ett barnrum och något en är stolt över.

Bio-maskot
Har ni ett landskapsdjur eller någon figur som är extra populär i just ert område. underskatta inte att skapa en maskot som kan vara med vid olika premiärer och lovveckor. En maskot kan dela ut godis och är toppen för barnen att få busa med och ta selfies med.

Samarbeta med Lokala teaterföreningar/Cosplayföreningar/Cirkusskolor
Gör din premiär unik med utklädda personer kopplat till filmen ni visar.

Hur funkar det på en bio?
Vid visningar för yngre besökare som vid knattebio. Gör en kort introduktion, ett lekfullt hej till alla och berätta hur ljuset från projektorn träffar duken och filmen kommer till liv och att alla ska vinka till maskinisten när filmen ska starta.

Recensionslapp
Ge vuxna tips på hur en pratar om film efter en visning. Så samtalet inte bara handlar om hur bra eller dålig en film är. Vad handlade den om? Vilka känslor väckte den?